Bh. blok žestoko odgovorio: Ostaje da vidimo da li će SDA-DF prodati NATO za fotelje

Radiosarajevo.ba
Bh. blok žestoko odgovorio: Ostaje da vidimo da li će SDA-DF prodati NATO za fotelje
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Nikšić i Kojović potpisali Sporazum

Bosanskohercegovački blok (Bh. blok - SDP BiH i Naša stranka)) ostaje pri čvrstom opredjeljenju da je NATO put neupitan, te da članstvo u NATO savezu je garant sigurnosti Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Bh. bloka.

Dodaje se da će Bh. blok dati punu podršku i glasove u Parlamentu Bosne i Hercegovine za sve zakone i odluke koje približavaju našu državu NATO alijansi.

„Podsjećamo da je SDP-ov bivši ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zekerijah Osmić u svom mandatu mnogo učinio na približavanju BiH članstvu u NATO savezu. Osmić je napravio najveći napredak u procesu knjiženja imovine Oružanih snaga BiH na državu Bosnu i Hercegovinu. Stav Bh. bloka o NATO savezu je nepromjenjiv, a u narednim mjesecima ćemo vidjeti da li će biti promijenjen stav Bošnjačkog segmenta (naziv koji je Izetbegović dodjelio bloku SDA-DF)“, naveli su.

Prema njihovim riječima, DF je vlastitom voljom odlučio da kao dio bošnjačkog bloka uđe u koaliciju s HDZ-om i SNSD-om, umjesto opozicionog djelovanja kroz Bh. blok.

„Svoju ljutnju zbog toga što, ni tri mjeseca nakon donesene odluke o ulasku u vlast, nisu dobili ni stolicu za pregovaračkim stolom, već čekaju mrvice koje im servira šef Bošnjačkog bloka Bakir Izetbegović, ne trebaju iskaljivati prema Bh. bloku, već prema svojim partnerima iz SDA od kojih su očito dobili zadatak da napadaju Bh. blok. Pozivamo DF da ovakvim i sličnim istupima prema opoziciji ne potvrđuje u javnosti prisutno mišljenje da je njihov jedini zadatak u vladajućoj koaliciji da rasturaju građansku opciju. Ponavljamo, naši su glasovi za EU i NATO put neupitni. Možete li vi gospodo iz DF-a garantirati svoje ili ćete opet čekati mišljenje iz centrale SDA?“, poručili su iz Bh. bloka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije