Bez dogovora novog aranžmana BiH i MMF-a

6
Radiosarajevo.ba
Bez dogovora novog aranžmana BiH i MMF-a
Foto: Vijeće ministara BiH / Zoran Tegeltija

Predsjedavajći Vijeća ministara Zoran Tegeltija održao je danas, putem video-linka, šestu sjednicu Fiskalnog savjeta BiH na kojoj je ponovo razmatrano Pismo namjere za sklapanje novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Ni na današnjoj sjednici nije postignuta saglasnost o pitanjima oko kojih nije bilo saglasnosti ni na prethodnoj sjednici", navodi se u saopćenju.

Fiskalni savjet BiH danas je zaključio da se konsultacije na tehničkom nivou nastave kako bi se približili stavovi i došlo do usaglašenog rješenja, nakon čega će, sredinom sljedeće sedmice biti održana nova sjednica Fiskalnog savjeta BiH.

Današnjoj sjednici Fiskalnog savjeta BiH prisustvovali su i predstavnici misije MMF-a u BiH predvođenim šefom misije Martinom Petrijem. 

Novi aranžman

Podsjetimo da Bosna i Hercegovina traži sklapanje 36-mjesečnog proširenog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u vrijednosti od oko 1,5 milijardi KM.

U toku su razgovori o uvjetima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije