Sarajevo: Beba koja je jučer oteta u Hadžićima vraćena roditeljima

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Beba koja je jučer oteta u Hadžićima vraćena roditeljima
Beba koja je jučer oteta na području općine Hadžići, vraćena je roditeljima nakon što je sinoć pronađena u hostelu Ferijalac na Marijin-Dvoru, potvrdio je za Radiosarajevo.ba mještanin Hadžića Sead Duran.

"Beba se trenutno nalazi kod nane u Pazariću. Sinoć su je vratili oko ponoći i sada je sve u najboljem redu", kazao nam je Duran.

Sarajevo: Žena koja je osumnjičena za otmicu bebe lišena slobode

Podsjećamo da je žena, inicijala M.D., koja je osumnjičena za otmicu bebe u Sarajevu sinoć kasno uhapšena. U toku dana se očekuje da žena nakon kriminalističke obrade bude predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Živa i zdrava: Pronađena beba koja je danas oteta u Hadžićima

Beba koja je stara deset dana, sinoć je odmah nakon pronalaska prevezen na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu, gdje su ljekari ispitali njegovo stanje i utvrdili da je zdrava.

Oteta je u naselju Hadžići, oko 14 sati, a žena otmičarka se predstavila kao patronažna sestra. Bebu je u tom trenutku čuvala tetka Nađa Mehdi, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Općinu.

Mehdi je uspjela alarmirati komšije, koji se je oslobodili, a potom su svi počeli potragu za mališanom. Beba je pronađena oko 22 sata, u hostelu Ferijalac na Marijin-Dvoru u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije