Banjolučka policija komentirala sinoćnje hapšenje 66-godišnjaka

Radiosarajevo.ba
Banjolučka policija komentirala sinoćnje hapšenje 66-godišnjaka
PrtScr / Hapšenje Brune Batinića

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sinoć su uhapsili lice čiji su inicijali B.B. (66) iz Mrkonjić-Grada, jer je odbilo da pokaže lična dokumenta prilikom pokušaja policijskih službenika da ga legitimišu, rečeno je Srni u banjalučkoj policiji.

Slobodan Vasković: Lukačeva hunta hapsi mirne građane

U Policijskoj upravi Srni je rečeno da je to lice sinoć oko 19.40 časova na Trgu Bana Milosavljevića u Banjaluci odbilo da postupi po zakonitom naređenju policije, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor, te je jedan policijski službenik tom prilikom zadobio povrede.

Povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa ovim događajem, iz policije apeluju na novinare da prestanu da zloupotrebljavaju činjenično stanje, piše Buka.

"Mediji treba da rade svoj posao u skladu sa normama profesije a ne da manipulišu činjenicama, šire neistine i iznose grube dezinformacije. Pri tome posebno treba da imaju u vidu da je jedan pripadnik policije zadobio povrede", naglašavaju iz policije.

Podsjetimo, Bruno Batinić (66) je stigao iz Švedske na odmor u Banja Luku i sa suprugom Snježanom izašao u šetnju. U parkiću između hrama Hrista Spasitelja i Palate republike stao je da porazgovara sa aktivistom grupe Pravda za Davida Ozrenom Perduvom.

To je bio dovoljan razlog policiji, koja danima drži centar Banja Luke pod opsadom, da priđe Batinićima i legitimiše ih, piše novinar Slobodan Vasković na svom blogu. Bruno je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente.

Šestorica policajaca opkolili su Brunu i Snježanu, Brunu oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu.

Njegova advokatica Jovana Kisin kasnije je izjavila da je Bruno zadobio lakše povrede, doživio je stres i pretrpio strah. Također, povrijeđeno mu je pravo da ima branioca, jer joj nije dozvoljeno da dođe do njega nakon što je priveden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije