Banjaluka: Da li je D.P. uhapšen zbog "Pravda za Davida", "bjegunac" snimio događaj

Radiosarajevo.ba
Banjaluka: Da li je D.P. uhapšen zbog "Pravda za Davida", "bjegunac" snimio događaj
Već smo izvijestili da su policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros oko 01,30 časova, lišili slobode lice inicijala D.P. (1977) iz Banja Luke.

Prema saopćenju MUP-a RS-a, D.P. je uhapšen ispred Palate Republike zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i ometanjem ili sprečavanjem državnih organa u vršenju javnih ovlaštenja ili ne postupanju na licu mjesta po zakonitom zahtjevu ili naređenju službenog lica.

MUP RS-a tvrdi da je javni red i mir narušavala još jedna osoba koja je pobjegla policiji ispred Palate, inače sjedišta predsjednika manjeg bh. entiteta.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak incidenta na kojem se vidi kako dva policajca hapse muškarca ispred Palate Republike u centru Banja Luke.

Na snimku se vidi mladić koji leži uz ivicu trotoara, a policajci mu pokušavaju staviti lisice.

Zatim jedan od policajaca ide prema momku koji snima i govori mu da je snimanje zabranjeno.

Mladić ne prestaje da snima, a zatim drugi policajac, koji je stajao kraj uhapšenog mladića, kreće da trči prema snimatelju i tu se snimak završava.

Autor ovog snimka je napisao da su policajci napali mladića zato što je podržao rad paba Life, koji blagonaklono gleda na protest "Pravda za Davida", a zbog čega su, kako tvrdi vlasnik, izloženi čestim inspekcijskim kontrolama. Snimatelj je, navodno, "bjegunac" koji se spominje u saopćenju MUP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije