Banjalučanki povećana kazna na 9 godina zatvora: Zadavila supruga golim rukama

Radiosarajevo.ba
Banjalučanki povećana kazna na 9 godina zatvora: Zadavila supruga golim rukama
Foto: RAS Srbija / Vrhovni sud RS
Vrhovni sud Republike Srpske povećao je kaznu Bjelici Bijelić (66) sa 6 na 9 godina zatvora zbog ubistva supruga Dušana Bijelića (85).

Jelena Despotović, portparol Vrhovnog suda RS, izjavila je da je sud uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i povećao kaznu osuđenoj, dok su žalbe odbrane odbijene kao neosnovane, SrpskaInfo.

Podsjećamo, tijelo Dušana Bijelića pronađeno je početkom aprila prošle godine u trošnoj kućici u banjalučkom naselju Rebrovac, u Ulici Vida Nježića, a Bjelica je nekoliko mjeseci kasnije optužena da ga je zadavila golim rukama.

Bjelicu optužnica, po kojoj je proglašena krivom, tereti da je od 2012. godine više puta napadala starca, udarajući ga po glavi i tijelu, zbog čega se on zaključavao u šupu i tražio utočište kod komšija.

"Potom je ujutru 4. aprila 2017. godine, u njihovoj kući, koristeći bespomoćnost i starost žrtve, 85-ogodišnjaka više puta šakom udarila u glavu, a zatim ga sa obje ruke obuhvatila za vrat, istovremeno svojom težinom pritišćući mu grudni koš", piše u optužnici.

Dušan je zadobio krvne podlive, nagnječenja i rane po licu, prijelom hrskavice grla i dušnika i serijski prijelom rebara obostrano.

"Žrtva je usljed akutnog mehaničkog ugušenja i pritiska na grudni koš preminula istog dana", navedeno je u presudi.

Prilikom hapšenja Bjelica se branila da je njen suprug preminuo od povreda koje je zadobio kada je nekoliko puta pao sa kreveta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije