Banjalučanka i još osam osoba preživjeli horor nakon zemljotresa u Tirani

A. S.
Banjalučanka i još osam osoba preživjeli horor nakon zemljotresa u Tirani
Foto: Efm.ba / Ana Kotur Erkić

Banjalučanka Ana Kotur Erkić, aktivistkinja za ljudska prava osoba sa invaliditetom, potvrdila je za Radiosarajevo.ba da su ona i još osam osoba iz Bosne i Hercegovine sretno stigle iz Tirane, nakon serije zemljotresa koji su pogodili Albaniju.

BiH jutros pogodio šesti zemljotres u posljednja 24 sata

Bosnu i Hercegovinu je jutros u 4.48 sati pogodio šesti zemljotres u posljednja 24 sata. Srećom, riječ je o blažem zemljotresu jačine 2,7 stepena Richterove skale, koji je zabilježen u Potocima kod Mostara, javlja Euromediteranski seizmološki centar (EMSC). #Earthquake (#zemljotres) M2.7 strikes 29 km E of #Potoci (Bosnia & Herzegovina) 49 min ago.

"Od nas devet, koliko nas je bilo u Tirani na međunarodnom skupu o pravima osoba sa invaliditetom, dvije grupe su stigle u BiH, dok će jedna doći večeras avionom. Iza nas je neka vrsta horora, uspjeli smo se izvući bez posljedica. Istina, kod nas nije bilo srušenih zgrada, ali se potres osjetio. Panika je vladala u gradu i srećom sve se dobro završilo", kazala je Kotur Erkić za naš portal po dolasku u BiH. 

Ana Kotur Erkić - undefined

Foto: Efm.ba: Ana Kotur Erkić

Ona je ranije rekla da je stanje u Tirani haotično i da je situacija vanredna.

"Hvala predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, koji su brzo reagirali. Kontaktirao nas je i kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Uglavnom, sve je super. Umorni smo od puta i jedva čekamo svi da dođemo do svojih domova", dodala je Kotur Erkić za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije