BL / Banjalučani i večeras traže pravdu: Niko nas neće zaustaviti

11. 01. 2019. u 18:25:00 AA

Shares:0

Mi kao grupa želimo da se fokus vrati na ono zbog čega smo se okupili prvog dana, a to je traženje odgovora na pitanja: Ko je ubio Davida? Zašto se slučaj zataškava? Zašto se istina krije?, rekao je večeras na konferenciji za novinare Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida".

Članovi ove grupe podsjetili su večeras da već 292 dana traže istinu o ubistvu Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke koji je nestao 18. marta prošle godine, a tijelo mu je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Podsjećajući na sva dosadašnja dešavanja vezana za ovaj slučaj, članovi grupe Pravda za Davida istakli su da će i dalje paliti svijeće kod hrama Hrista Spasitelja, kao i da ostaju uz Davidove roditelje Davora Dragičevića i Suzanu Radanović.

"Ono što mi želimo nakon svega poručiti je da našu mirnu i dostojanstvenu borbu kakvu smo od početka vodili sa ciljevima da se otkriju ubice Davida Dragičevića, da se zavede vladavina zakona i ljudskih prava, da svi ljudi budu jednaki pred zakonom i da obezbijedimo bolju budućnost za našu djecu, nikad, niko i ništa neće zaustaviti. Mi to dugujemo ne samo pokojnom Davidu, nego i svoj našoj djeci", rekao je Perduv.

Odgovarajući na pitanja novinara, Perduv je rekao da ne zna gdje se nalazi Davor Dragičević, koji je posljednji put viđen 30. decembra kada je policija rastjerala i privela nekoliko članova grupe "Pravda za Davida". Davor Dragičević se 7. januara s nepoznate lokacije oglasio na drušvenoj mreži "Facebook", navodeći da neće odustati od potrage za istinom.

Građani Banja Luke okupili su se i večeras u Hramu Hrista Spasitelja gdje su zapalili svijeće za Davida Dragičevića. 

NEMA KOMENTARA