Banjalučani i večeras pred Hramom: U tišini zapalili svijeće za Davida

Radiosarajevo.ba
Banjalučani i večeras pred Hramom: U tišini zapalili svijeće za Davida
Gerila.info / Pravda za Davida ispred Hrama

Banjalučani koji podržavaju Davora Dragičevića i Suzanu Radanović i večeras su se okupili ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci gdje pale svijeće za pokojnog Davida Dragičevića.

Građani koji traže istinu i pravdu u slučaju smrti Davida Dragičevića pale svijeće ispred Saborne crkve Hrista Spasitelja u Banjoj Luci.

Hram je večeras otključan jer pravoslavni hrišćani slave Badnje veče.

U Hramu i ispred Hrama ima i vjernika koji tu nisu zbog “Pravde za Davida” a u neposrednoj blizini je i nekoliko desetina policajaca.

Građani okupljeni oko “Pravde za Davida” ispred Hrama Hrista Spasitelja se okupljaju od kada su otjerani sa Trga Krajine gdje se zbog ubistva Davida Dragičevića i nepostojanja bilo kakvih rezultata istrage tog slučaja okupljaju od marta prošle godine.

Policija Republike Srpske 25. decembra je upotrebom sile otjerala građane sa trga a tada su uklonjena i sva obilježja koja su na trgu podsjećala na Davida Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije