Banja Luka plače sa Davidovom majkom: Imam samo jedan strah...

Radiosarajevo.ba
Banja Luka plače sa Davidovom majkom: Imam samo jedan strah...
Foto: Slobodan Vasković / Suzana Radanović
Počeo je skup Pravda za Davida u Banjoj Luci, a nakon što se prisutnim građanima obratio Davor Dragičević, građanima Banja Luke obratila se i majka Suzana Radanović

"Ja sam Suzana Radanović, rođena u Banjoj Luci. Ovdje, u istom gradu sam rodila Davida. Po struci sam diplomirani ekonomista. Nisam nepismena, zdrava sam i prava, psihički veoma jaka. Ovo što pričamo da nam je policija ubila dijete nije bajka. Nismo mi to usnili da bi digli narod. To je realnost i stvarnost. Ne pričamo bezveze. Kome bi palo na pamet da optuži policiju da ubije dijete. Lukaču ko je toliko jak da ga štitiš? Burle, ko je toliko jak? Šta je u igri? Od Lukača, kojeg smatra odgovornim zbog funkcije na kojoj je za ubistvo mog djeteta. Napravio je tri velike greške zbog kojih mislim da je gori od samog ubice.

Prva greška je sramna press konferencija koja bez njega ne bi bila održana kada su mog sina proglasili narkomanom, lopovom, samoubicom. Drugi dokaz je dolazak u nasu kuću i laganje ocu. Treća greška je laganje u NSRS.

Zadnja greška je 25. decembar kada je poslao svoje jatake, policiju na goloruk narod, na majke, bake, djecu. Ostavka! Automastka ostavka! U Japanu rade harakiri, od njega ne očekujem to. Moral i čast su se izgubili kod nasih vladara. Oni ne postoje. Samo pare. 

 Moje dijete nećete ubiti i otići kući spavati. Nema šanse dok smo živi. Burle, čas ovamo, čas onamo. Ne zna kud bi. On će nama pomoći i ići pred Tužilaštvo. Nek ide u Bakince na oranice. Da je htio za dva sata bi ovo riješio. Ne smije od Lukača. Republiku nam vodi Lukač. Budite svjesni, sve mehanizme pokreće Lukač", rekla je Suzana Radanović i nastavila: 

"Šta je sa Filipom Ćulumom? Moj David ga je optužio pri zdravoj svijesti i pameti. Nije bio drogiran, znao je šta ga čeka. Imamo nalaze. Nije bježao. Meni je žao, vjerujte voljela bih da je bio kukavica. Sad moram reći šta vam je najteže pored gada Lukača i ovih ostalih. Svaki dan premećem po mislima.

Najteže mi pada. Imam jedan jedini strah. Šta mi mogu? Najveći strah imam da ću zaboraviti njegov miris, osjećaj kad ga ljubim, njegove obraze, njegove dredove kada ga grlim. Ne dočekao ovo niko. Želim im sve muke ovog svijeta. Da se raspadaju, a da ne mogu umrijeti", poručila je Suzana Radanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije