Izetbegović: Nije mi problem nazvati Dodika da neki hajr napravimo za ovu zemlju

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Nije mi problem nazvati Dodika da neki hajr napravimo za ovu zemlju
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, održao je press konferenciju nakon današnje maratonske sjednice Predsjedništva SDA.

On je prvo pročitao zaključke sa sjednice Predsjedništva SDA, nakon čega je odgovarao na novinarska pitanja.

U zaključcima se, između ostalog navodi, da se pozivaju svi lokalni odbori SDA da se sustegnu od imenovanja povjereništava, osim uz odobrenje Predsjedništva SDA.

Ostalo se kod odluke o uvođenju povjereništva u Srebrenici, s tim što će doći do personalnih izmjena.

"Razriješili smo ranije povjereništvo i za predsjednika novog povjereništva imenovali Ramiza Salkića. Hamdiju Fejzića ćemo smijeniti, a razmotrićemo i druge mjere, u zavisnosti od rezultata istrage o nedavnom napadu u Srebrenici", rekao je Izetbegović.

Zbog rada protivno stavovima SDA, donesena je odluka da se Senad Šepić isključi iz te stranbke, dok su dok su Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović i Sadik Ahmetović dobili javni ukor.

"Svi su oni imali akumulaciju postupaka zbog koje je donesena ovakva odluka", pojasnio je Izetbegović.

Dodao je da javni ukor predstavlja "žuti karton" za ove poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Smatra kako je bilo jako važno usvojiti akcize te samim tim doći do milijardu eura investicija diljem BiH.

"To bi bitno popravilo stanje, dakle radila bi se infrastruktura, skoro sve dionice autoputa, 97 kilometara. Sve ono što je ustvari neophodno u saobraćajnoj infrastrukturi u BiH. Smatram da je ovo jedno politikantsko jeftino pribavljanje političkih poena, koje mislim da će se uskoro završiti", rekao je Izetbegović.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje o funkcioniranju koalicija na svim nivoima te je prokomentarisao da tu ima puno sujeta.

 "Meni nije problem, čak, Milorada Dodika nazvati da neki hajr u ovoj zemlji napravimo", kazao je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije