Bakir Izetbegović u ponedjeljak na Kazanima

Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović u ponedjeljak na Kazanima
AA / Bakir Izetbegović
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će u ponedjeljak 13. juna odati počast stradalima na spomen-obilježju Kazani na Trebeviću, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Bakir Izetbegović je krajem maja najavio da će u cilju međusobnog poštovanja i pomirenja posjetiti Kazane, mjesto stradanja sarajevskih Srba.

"Ja ću otići da se poklonim ljudima stradalim u Kazanima. Svi bi takav korak trebali napraviti. Prvih dana ramazana idem u Kazane, otići ću kada budem postio. Ljudi su tamo nevini nastradali", kazao je ranije Izetbegović o posjeti Kazanima.

Podsjećamo, za zločine na Kazanima od 1994. godine do danas na kazne od 10 mjeseci do šest godina zatvora osuđeno je 14 vojnika Armije BiH.

Njegova zvanična posjeta Kazanima najavljena je za ponedjeljak u 13 sati kada će položiti cvijeće i odati počast srpskim žrtvama, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije