Bakir Izetbegović u Kaknju dobio prsten s ljiljanom

Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović u Kaknju dobio prsten s ljiljanom
Tokom njegove posjete članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću uručena replika srednjovjekovnog bosanskog pečatnog prstena s ljiljanom koji je pronađen prije nekoliko godina u Kaknju, a koji se čuva u Muzeju Kaknja.

Izetbegović je u Kaknju boravio kako bi se sastao s predstavnicima boračkih organizacija s područja općine Kakanj i nekoliko drugih općina iz nekadašnje zone odgovornosti Trećeg korpusa Armije RBiH, ali i sa drugim zvaničnicima u ovoj općini.

Došao sam da odam počast borcima i komandantima Trećeg korpusa Armije RBiH koji se ima čime ponositi. Ovo je bio centralni dio naše Armije, centralna snaga, ovdje u srcu Bosne i Hercegovine koja je poslije ratovala u zonama odgovornosti svih drugih korpusa, i na šerićkom ratištu, na tešanjskom, i na Ozrenu, i na Vlašiću, i u Krajini”, rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Skupu su prisustvovali i general Sakib Mahmuljin, Selmo Cikotić, ratni komandant Šerif Patković, premijer ZDK Miralem Galijašević, te zvaničnici općine Kakanj.

U znak sjećanja na ovaj skup patriota, Izetbegoviću su uručeni prigodni darovi.

Mehmed Džanan iz Zenice, dijete šehida, uručio je Bakiru Izetbegoviću Monografiju Trećeg korpusa Armije RBiH. 

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra Izetbegoviću je uručio enciklopediju “Bosansko kraljevstvo” i repliku srednjovjekovnog bosanskog pečatnog prstena sa ljiljanom koji je pronađen prije nekoliko godina u Kaknju, a koji se čuva u Muzeju Kaknja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije