Svečanost / Bajram-namaz u Tuzli: Poštujte i mlade i stare

15. 06. 2018. u 10:55:00 Fena

Shares:0

Svečanosti u povodu Ramazanskog bajrama održane su jutros u svim džamijama na području Muftijstva tuzlanskog.

Veliki broj vjernika klanjao je bajram-namaz slijedeći tradicije ovog velikog praznika islamskog svijeta. U Tuzli je centralna bajramska svečanost održana u džamiji Kralja Abdulaha, gdje je jutros klanjan bajram-namaz.

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović istakao je da su muslimani u danima posta i noćnom stajanju u namazu pred Gospodarom svjetova, dublje, jasnije spoznali snagu i smisao istrajnosti u poslu i zadaćama, kao i blagodat strpljivosti u odnosima i saradnji s drugim ljudima.

Uputio je bajramsku poruku svim vjernicima, kazavši kako se posebno na Bajram treba s ljudima ophoditi s mnogo ljudske dobrote, poštujući sve, od najmlađih do najstarijih.

"U poštovanju starijih nahodi se mudrost života, a u brizi i odgovornosti za mlađe naša je dalekovidost. U danima jedinstvene bajramske radosti nipošto ne zaboravimo ni one koji su u nevolji i kojima naša pomoć i pažnja može biti veliko olakšanje i utjeha. Svima vam upućujem srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama i želim vam puno sreće i svakog dobra. Podijelimo bajramsku radost sa svojim komšijama i prijateljima. Bajram šerif mubarek olsun", zaključio je Fazlović.

NEMA KOMENTARA