Asim Sarajlić komentirao optužnicu: Dokazat ću svoju nevinost

Fena
Asim Sarajlić komentirao optužnicu: Dokazat ću svoju nevinost
Radiosarajevo.ba / Asim Sarajlić
Asim Sarajlić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije napustio je sjednicu Glavnog odbora SDA, nakon saznanja da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo protiv njega i još osam osoba podiglo optužnicu.

Ipak, prije nego što je napustio ovu sjednicu, on je prokomentirao podizanje optužnice protiv njega i drugih osoba, u okviru istražnog predmeta "Bosna".

"Iz medija sam saznao da je protiv mene podignuta optužnica. Ja se nadam da je Tužilaštvo svjesno svoje odgovornosti u pokretanju ovog postupka. Još prije desetak dana davao sam izjavu u Tužilaštvu KS, kao osumnjičeni, no siguran sam da ću dokazati svoju nevinost. Rado ću se odvazati svakom pozivu Tužilaštva jer imam posebnu želju da dokažem svoju nevinost", kazao je Sarajlić u izjavi za medije.

Dodao je i kako smatra da "ovo što mu se stavlja na teret uopće nema smisla", te kako u njegovom slučaju "nema krivičnog djela".

Podsjetimo, Tužilaštvo KS saopćilo je danas kako je podiglo optužnicu protiv Amira Zukića, generalnog sekretara SDA, dva potpredsjednika SDA Mirsada Kukića i Asima Sarajlića, te protiv Safeta Bibića, Nedžada i Senada Trake, Eseda Džananovića, Ramiza Karavdića i Seida Fazlagića.

Prema optužnici Zukić, N. Trako, S. Trako, Karavdić i Bibić terete se da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

Sarajlić i Kukić se terete da su pomagali ovoj grupi posredovanjem prilikom zapošljavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije