Angažovanje NATO partnera: Stevandić iz SNSD-a ide na skupštinu u Brisel

Srna
Angažovanje NATO partnera: Stevandić iz SNSD-a ide na skupštinu u Brisel
/ Facebook

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će danas i sutra u Briselu u radu jubilarnog 100. Rouz-Rot seminara Parlamentarne skupštine NATO-a.

Delegaciju čine poslanici u Predstavničkom domu Nikola Lovrinović i Nenad Stevandić, te delegat u Domu naroda Asim Sarajlić, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Glavna tema jubilarnog seminara, kojeg Parlamentarna skupština NATO-a organizuje u saradnji sa Parlamentom Belgije i Ženevskim centrom za kontrolu oružanih snaga /DCAF/, naslovljena je kao "Angažovanje NATO partnera: obilježavanje Rouz-Rot nasljedstva i projekcija budućnosti".

Predviđeno je da se učesnicima seminara obrati predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a Medlin Mun, jedan broj visokih zvaničnika NATO-a, Parlamenta Belgije, ženevskog DCAF-a, kao i predstavnici nevladinog sektora i akademske zajednice.

Parlamentarna skupština BiH i njena delegacija u parlamentu NATO-a bili su do sada domaćini četiri Rouz-Rot seminara u Sarajevu i to 2005, 2009, 2014. i 2017. godine.

Učesnici ovih skupova u BiH bili su parlamentarci iz zemalja članica NATO-a, pridruženih zemalja članica, MENA zemalja, brojni gosti iz nevladinog sektora i akademske zajednice, kao i visoki zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH, Republike Srpske i FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije