Američki ambasador zakazao sastanke s čelnim ljudima RS

Radiosarajevo.ba
Američki ambasador zakazao sastanke s čelnim ljudima RS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Američki ambasador Eric Nelson

Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas boravit će u Banja Luci gdje će se sastati s predsjednicom RS Željkom Cvijanović.

Predviđeno je da sastanak počne u 13 sati u Palati Republike, dok je u 14 sati predviđen i sastanak s premijerom RS Radovanom Viškovićem u zgradi Vlade.

Prema izvještajima medija u RS, predviđeni su sastanci američkog ambasadora i sa gradonačelnikom Banja Luke Igorom Radojičem te liderom SDS-a Vukotom Govedaricom.

Beogradske Večernje novosti objavile su kako se Govedarica sastaje sa predstavnicima američke administracije kako bi dobio jasne instrukcije za svoje dalje političko djelovanje, jer, ga je, kako navode, upravo američka administracija projektovala kao osobu koja će sprovoditi „NATO reformatorsku politiku“ u RS i BiH.

„Naprosto, žao mi je što se ovaj ugledni beogradski list stavio u službu režima u Republici Srpskoj“, komentirao je Govedarica, te je dodao da bi respektabilan i sa dugogodišnjom tradicijom medij morao znati da američki ambasador taj dan ne dolazi u posjetu Govedarici već Banja Luci, gdje će se sastati i sa zvaničnicima Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije