Amel Sejfović štrajkuje glađu, nisu mu dali da u zatvor unese proteine

Radiosarajevo.ba
Amel Sejfović štrajkuje glađu, nisu mu dali da u zatvor unese proteine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Sejfović
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i ostalima zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži iz koje su ukrali blizu 300.000 KM i ubistvo bicikliste Keme Bašića.

Pred Sudskim vijećem kojim je predsjedavala Žana Knežević prisutni su bili i Arif Haradinović, Haris Hajrović, Alma Sejfović, Nizama Beširović i Goran Šakota. 

Na suđenju je advokat prvooptuženog Muhidin Kapo rekao kako Amel Sejfović štrajkuje glađu jer je nezadovoljan tretmanom u Kazneno-popravnom zavodu Zenica.

Naime, Sejfović štrajkuje glađu već šest dana, između ostalog i zato što mu nije dozvoljeno da u zatvor unese proteine.

Na današnjem suđenju Sejfovć se nije osjećao dobro pa je ročište nakratko prekinuto, te nastavljeno saslušanjem tri svjedoka: amidže optuženih Amela i Alme Sejfović Nezira, te Kerima Skalonjića i S. D., koji je od Suda zatražio da mu se u javnosti ne spominje ime.

Amelov amidža Nezir Sejfović rekao je pred Sudskim vijećem da je svom bratiću slao novac, kao i da mu je posljednji put poslao novac nakon što je pobjegao iz zatvora kako bi kupio odjeću.

Sejfović je također rekao da je u augustu 2015. poslao prvooptuženom 10.000 eura, nakon što je on izašao iz KPZ-a Spuž u Crnoj Gori objašnjavajući da je taj novac poslao da Amel u BiH otvori firmu. Također, svjedok je rekao da je u narednom periodu svog bratića htio povući u Njemačku gdje ima građevinsku firmu.

Svjedok Kerim Skalonjić je naveo kako poznaje optuženog Harisa Hajrovića, te da se 6. novembra 2015. sa prijateljima odvezao njemu u susret dok se ovaj vraćao sa hrvatske granice kada ih je presrela i privela policija. Hajrović je, kako je naveo Skalonjić, potom uhapšen zbog "nekih para".

I svjedok S. D. je potvrdio Skalonjićevu priču dodajući kako je vidio da Hajrović policiji predaje bunt novca koji je imao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije