Ambasadorice Norveške i Slovenije u Visokom: Lokalne zajednice su temelj društva

E. H.
Ambasadorice Norveške i Slovenije u Visokom: Lokalne zajednice su temelj društva

Ambasadorice Kraljevine Norveške i Republike Slovenije Guri Rusten i Zorica Bukinac boravile su u službenoj posjeti Općini Visoko, gdje su pružile podršku općinskoj načelnici Amri Babić i njenim saradnicima.

One su s predstavnicima lokalne vlasti u Visokom razgovarale o općinskom strateškom opredjeljenju i razvoju, kao i o drugim bitnim pitanjima, te izrazile podršku Amri Babić kao nezavisnoj načelnici čiji projekti su visočku općinu učvrstili na listi naprednih općina u Bosni i Hercegovini.

Delegacijama koje su posjetile Visoko predstavljeni su izazovi općinskih vlasti s kojima se suočavaju u cilju popravljanja društvenog standarda i životnih uslova svih građana, a ovom prilikom upoznati su i i sa osnovnim historijskim i društvenim karakteristikama općine Visoko, koja se smatra jednom od kolijevki civilizacije u BiH.

norveska_slovenija_ambasadorice_posjeta_visoko_opcinavisoko5.jpg - undefined

Općina Visoko

Ambasadorice Rusten i Bukinac su istaknule zadovoljstvo na ukazanoj prilici da se upoznaju sa načelnicom Babić i visočku općinu okarakterizirale kao perspektivnu sredinu u kojoj lokalna vlast svakodnevno nastoji da kreira povoljniji životni ambijent za sve mještane, jačanjem privrednih i infrastrukturnih potencijala.

Tokom posjete su upoznate i sa načinom funkcioniranja Općinske administracije, te načinom pružanja usluga građanima, a predstavljeni su im i najznačajniji detalji koji visočku općinu čine turistički atraktivnom i investicijski pogodnom za ulaganja.

Naglašeno je i da su lokalne zajednice temelj svakog demokratskog društva, te da u tom kontekstu, posebno kada je u pitanju funkcionisanje kompleksnog političkog sistema u BiH, zaslužuju adekvatniju pažnju viših nivoa vlasti, kako bi se prevazišle prepreke prilikom realizacije ambicioznog i sveobuhvatnog plana stvaranja uslova u kojim će stanovnici živjeti u povoljnijem životnom ambijentu.

norveska_slovenija_ambasadorice_posjeta_visoko_opcinavisoko7.jpg - undefined

Općina Visoko

Načelnici Babić i njenom timu saradnika upućene su čestitke na razvoju Visokog kao lokalne zajednice i poruke kako i ostale općine u BiH trebaju slijediti pozitivan visočki primjer istrajavanja u realizaciji zacrtanih ciljeva, bez obzira na mnogobrojne opstrukcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije