Ambasador SAD Nelson: Svi građani trebaju biti ponosni na OS BiH

Radiosarajevo.ba
Ambasador SAD Nelson: Svi građani trebaju biti ponosni na OS BiH
FOTO: Screenshot / Eric Nelson danas je posjetio jedinice jedinice Oružanih snaga BiH u Mostaru

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas je posjetio jedinice jedinice Oružanih snaga BiH u Mostaru.

Ovom prilikom istakao je da je to njegova prva posjeta pripadnicima Oružanih snaga BiH.

„Oružane snage BiH su institucija na koju trebaju biti ponosni svi građani ove države. Danas smo imali priliku vidjeti dio obuke iz oblasti pružanja medicinske pomoći u vanrednim situacijama. To je vid podrške koju pripadnici Nacionalne garde savezne države Maryland pružaju pripadnicima OS BiH. Proteklih nekoliko sedmica, predavači i treneri su radili sa jedinicama ovdje na usavršavanju njihovih vještina kako reagovati u kriznim situacijama. Ova vrsta obuke veoma je važna i pomaže BiH da bude učinkovit partner u našim zajedničkim naporima da odgovorimo na prijetnju koju terorizam predstavlja širom svijeta. Istovremeno OS BiH su od izuzetne pomoći u očuvanju sigurnosti i bezbjednosti ovdje u BiH. Ove vještine iz oblasti medicinske pomoći u vanrednim situacijama dio su sigurnosnih aktivnosti koje OS BiH pružaju građanima BiH“; kazao je ambasador Nelson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije