Ambasada SAD u BiH reagirala povodom napada Huse Ćesira na novinara

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD u BiH reagirala povodom napada Huse Ćesira na novinara
Arhiv / Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini

Nakon što je Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora Novi Grad SDA fizički nasrnuo na snimatelja  Adija Kebu, reagirala je i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Visoki funkcioner SDA fizički napao kamermana, ovaj sve snimio

"Napadi na novinare su potpuno neprihvatljivi i ne mogu se tolerisati. Pozivamo vlasti da na odgovarajući način reaguju i kazni pojedince ili zvaničnike koji su odgovorni za te napade, uključujući i one koji su napali fotoreportera Žurnala Adija Kebu danas", navodi se u reakciji Ambasade SAD u BiH.

Podsjetimo, fotoreporter je snimao ulaz u firmu čiji je vlasnik Huso Ćesir, predsjednik OO Novi Grad SDA, nakon čega je doživio napad.

Novinari ovog portala Žurnal u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira - Bosnaplast i Femas. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Općinu Novi Grad. 

Visoki funkcioner SDA fizički napao kamermana, ovaj sve snimio

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na snimatelja Adija Kebu. Incident se desio na samom ulazu u Ćesirovu firmu Bosnaplast gdje se nalazio snimatelj koji je bio na radnom zadatku. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije