Ambasada SAD u BiH: Ponovo "opasan" zrak u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD u BiH: Ponovo "opasan" zrak u Sarajevu
Arhiv / Novembar, decembar i januar u Sarajevu donose opasnu pojavu - smog

Kvalitet zraka u Sarajevu jutros je ponovo okarakterisan kao „opasan“ i aparati za mjerenje Američke ambasade u Sarajevu pokazuju da je AQI jutros u šest sati iznosio 332.

 


Istovremeno, prema mjerenju najpouzdanijeg sistema za mjerenje kvaliteta zraka na svijetu Airvisuala zrak je najzagađeniji jutros u sedam sati bio upravo kod Američke ambasade kada je iznosio 327 AQI, zatim na Otoci 179 AQI te na Vijećnici 160 AQI.

Podaci Ambasade SAD-a u BiH  - undefined

 



No, prema Airvisualu, situacija bi već od sutra trebala biti bolja.

Podaci Ambasade SAD-a u BiH  - undefined

 

Podsjećamo, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, u funkciji predsjednika Operativnog štaba u četvrtak je donio Odluku o ukidanju Druge epizode "Upozorenje", dok i dalje na snazi ostaje Prva epizoda ''Pripravnost'' sa određenim mjerama u Kantonu Sarajevu. Jedna od mjera koja je ostala na snazi i dalje je zabrana kretanja automobila (na potezu Baščaršija – Ilidža u oba smjera), čiji benzinski motori imaju normu EURO1 ili manju, i dizel motori normu EURO3 ili manju, uz pojačane kontrole organa MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije