Ambasada BiH u Bernu: Još ne znamo identitet otetog državljanina BiH

A. S.
Ambasada BiH u Bernu: Još ne znamo identitet otetog državljanina BiH
Foto: Massoel / Iz kompanije Massoel iz Švicarske su potvrdili da je nestalo 12 osoba

Još nemamo informaciju o kojem se našem državljaninu radi, koji je jučer zajedno sa još 11 morepolovaca otet na brodu švicarske kompanije "Massoel", u vodama Nigerije. Mi smo uputili dopis kompaniji, nakon što nam nisu odgovorili na naše telefonske pozive.

Pirati u Nigeriji oteli brod na kojem je državljanin iz BiH

To je za Radiosarajevo.ba kazao Marijan Tunović, djelatnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Švicarskoj.  

U našoj ambasadi u Bernu, kako su nam kazali, u vezi su sa kriznim štabom, kao i sa Ministarstvom vanjskih poslova Švicarske.

“MVP Švicarske nam je dužan dati informaciju, ali još nemamo dogovor na naš upit. Sarađujemo i sa Ambasadom Hrvatske u Švicarskoj, iz koje su nam rekli da i oni nemaju informaciju o svom državljaninu koji je također otet u ovoj otmici”, dodao je Tunović.

Podsjetimo, Švicarska brodarska kompanija Massoel potvrdila je napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama.

Brod je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harcourta, a na njemu je oteto 12 članova posade. 

Nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost (NMASA) objavila je, a prenio je BBC, da su sedmero talaca Filipinci, te po jedan državljanin iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Ukrajine i Rumunije te da se još smatraju nestalima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije