Aljoša Čampara: Mislim da rata neće biti

Fena
Aljoša Čampara: Mislim da rata neće biti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Aljoša Čampara

Smatrali smo i danas smatramo da ne trebaju rezervni sastavi policijskih struktura, izjavio je danas u intervjuu za televiziju N1 federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

Po njegovim riječima, "nemamo popunjen ni aktivni sastav".

"Nigdje nema u potpunosti da je prema pravilnicima popunjenost sto posto. Nema logike da se uspostavlja rezervni sastav. Ako su motivi ono što oni govore, stvarno mislim da niko ne vjeruje u te stvari. Ako govorimo i o migrantskoj krizi, ona prije svega pogađa Federaciju", kazao je Čampara, naglašavajući da RS nema neku vrstu opravdanja kada to navodi kao razlog.

Komentarišući česte rasprave o mogućnostima izbijanja novog rata, ministar je ocijenio da rata neće biti.

"Mislim da neće biti rata, ali ste potpuno u pravu kad kažete da sve ovo stvara nervozu i strah kod građana. Rezervni sastavi policije asociraju na loše uspomene. Opet ponavljam, apsolutno nije trebalo buditi ružne emocije koje su se desile ovdje. Novce koje smo uložili u to trebalo je uložiti u ekonomiju i obrazovanje. Ja sam siguran da ovdje neće biti rata ni zbog međunarodne zajednice koja je ovdje uložila mnogo energije i truda. Kada govorimo o vojnim efektivima i policijskim snagama, jako je bitan balans u tim snagama", ocijenio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije