Aljoša Čampara: Fortina vlada odbila moj prijedlog, pa ga sad predstavlja kao svoj

Radiosarajevo.ba
Aljoša Čampara: Fortina vlada odbila moj prijedlog, pa ga sad predstavlja kao svoj
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Aljoša Čampara

"Inicijativu sa subvenciju boravka djece u privatnim vrtićima, kako bi sva djeca mogla imati ovo pravo, podnio sam u vidu amandmana na Prijedlog budžeta KS, a Fortina vlada je odbila taj prijedlog. Šest mjeseci kasnije Fortina vlada je isti taj amandman, koji su odbili samo zato što je naš, predstavila kao svoju inicijativu i sada se hvale time. To su činjenice."

Naveo je ovo Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je uputio saopćenje za javnost.

"Ista je stvar i s prijedlogom zapošljavanja 50 novih odgajatelja u JU Djeca Sarajeva. To sam predložio kao zastupnik u januaru, Fortina vlada je to odbila, a onda istu tu inicijativu predstavlja kao svoju. To nije način rada jedne ugledne institucije.

Naravno, najvažnije je da se inicijativa realizira, ali je nepravedno i uskogrudno, pa rekao bih čak i diskriminatorno da Vlada odbija inicijative, samo jer dolaze od zastupnika, a onda iste te inicijative predstavlja kao svoje. 

Ako bi se postavilo populističko pitanje – 'zašto to nije urađeno prošlih godina', podsjećam da Fortina vlada KS ima 200 miliona veći budžet nego Zoljeva vlada, te samim time i veće finansijske mogućnosti i odgovornosti. Nadam se da će i druge naše inicijative prihvatiti, ali da ih više neće pokušavati predstaviti kao svoje, jer nema potrebe za time", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije