Alija Delimustafić pušten iz sarajevskog zatvora: Kaucija veća od milion KM

F. Z.
Alija Delimustafić pušten iz sarajevskog zatvora: Kaucija veća od milion KM
Anadolija / Alija Delimustafić

Alija Delimustafić, prvooptuženi u predmetu "Pravda" napustio je pritvor nakon što je u KPZ Miljacka u Sarajevu proveo tri godine.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je Ifet Feraget, advokat optuženog Delimustafića.

"Pušten je iz pritvora, određene su mjere zamjere. Jamstvo je u nekretnimama u iznosu nešto većem od milion KM. Danas je pušten iz pritvora i branit će se sa slobode. Posljednje izjašnjenje o krivici bilo je u januaru 2018. godine, a suđenje nikada nije počelo", rekao je Feraget.

Optužnica protiv Delimustafića je potvrđena krajem 2017. godine, a glavni pretres nikada nije počeo. Suđenje je iz različitih razloga odgađeno 14 puta.

Delimustafić se tereti da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, prema optužnici, između ostalog nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo KS nema pravo žalbe na ovu odluku jer je donesena po žalbi Tužilaštva koja je odbijena, te je odluka i pravomoćna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije