Alija Delimustafić nakon tri godine ipak izlazi iz pritvora: Prihvaćena kaucija

Radiosarajevo.ba
Alija Delimustafić nakon tri godine ipak izlazi iz pritvora: Prihvaćena kaucija
Anadolija / Alija Delimustafić

Vrhovni sud FBiH donio je rješenje kojim se potvrđuje odluka Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je prihvaćena kaucija u iznosu višem od milion maraka i ukinut pritvor Aliji Delimustafiću, prvooptuženom u predmetu Pravda, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba njegov advokat Ifet Feraget.

Kako je kazao, Delimustafiću je određena zabrana napuštanja adrese stanovanja, odnosno, određen mu je kućni pritvor.

„On će u narednih sedam do deset dana biti pušten iz pritvora“, pojasnio je.

Podsjećamo, Delimustafić se u pritvoru nalazi više od tri godine, a Vrhovni sud FBiH tri puta je, nakon što se Tužilaštvo žalilo na te odluke, ukidao rješenja Kantonalnog suda o prihvatanju kaucije i njegovom puštanju iz pritvora.

Optužnica protiv Delimustafića je potvrđena krajem 2017. godine, a glavni pretres nikada nije počeo. Suđenje je iz različitih razloga odgađeno 14 puta.

Delimustafić se tereti da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, prema optužnici, između ostalog nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo KS nema pravo žalbe na ovu odluku jer je donesena po žalbi Tužilaštva koja je odbijena, te je odluka i pravomoćna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije