Alija Budnjo reagirao na prozivke Muriza Memića o slučaju "Dženan Memić"

Radiosarajevo.ba
Alija Budnjo reagirao na prozivke Muriza Memića o slučaju "Dženan Memić"
Arhiv / Alija Budnjo

Alija Budnjo, vlasnik hotela Crystal na Ilidži, reagirao je danas saopćenjem za javnost nakon što je na jučerašnjem protestu u Sarajevu prozvan tokom govora Muriza Memića.

Memić je tokom protestnog skupa "Pravda za Davida i Dženana" Budnju nazvao ''ratnim profiterom'' optuživši ga da je izbrisao snimak koji bi mu mogao pomoći.

Budnjo je u saopćenju poručio da je ''obraćanje prevršilo svaku mjeru'', a najavio je da će ''tražiti zaštitu putem suda''.

U svojoj reakciji na tvrdnje Muriza Memića, Budnjo je poručio da je njegova porodica ''već više godina izložena javnom linču bez ikakvih dokaza i bilo kakvih osnovanih sumnji''.

On je podvukao da je video nadzor hotela Crytal udaljen nekoliko stotina metara vazdušne linije od mjesta stradanja Dženana Memića, kazavši da su istražnim organima dali sve snimke da pregledaju.

"Da smo željeli bilo kakvo fabrikovanje, brisanje snimaka i slično, imali smo vremena 10 dana, a naravno da nismo to činili, niti se bavimo bilo kakvim nečasnim radnjama, već smo kao dobre komšije rekli da video nadzor radi i učinili ga dostupnim istražnim organima. Snimač video nadzora se nalazi na recepciji hotela Crystal i sve one osobe koje su mogle doći u dodir sa istim su dali izjavu i dobrovoljno se podvrgle poligrafu, uključujući i mog sina kao ovlaštenu osobu", poručio je u Budnjo u pisanoj izjavi.

Dodao je i da je njegov sin više puta nudio Murizu memiću da razgovaraju, a što je on odbio.

Saopćenje Alije Budnje - undefined
Saopćenje Alije Budnje - undefined

PrtScr: Saopćenje Alije Budnje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije