Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo
FOTO: Fena / Arhiva
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sarajevo, prvi put otkad je preuzeo novu funkciju na čelu susjedne države.

Vučić je avionom sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu gdje ga je dočekala delegacija koju je predvodio ministar za vanjske poslove BiH Igor Crnadak, a odakle će se uputiti ka zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vučić će u BiH boraviti dva dana, tokom kojih će obaviti sastanke s najvišim zvaničnicima naše države, na kojima će razgovarati o brojnim pitanjima i problemima između susjeda.

Tokom prvog dana, Vučić će posjetiti Predsjedništvo BiH, gdje će s članovima ove institucije razgovarati o otvorenim pitanjima između dvije zemlje. Ranije ove sedmice članovi Predsjedništva BiH izjavili su kako očekuju mnogo od posjete Vučića, te se nadaju da će riješiti brojna pitanja.

Drugi dan svoje zvanične posjete, Vučić će boraviti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, gdje će održati sastanak s članovima oba doma PSBiH, a nakon toga upriličit će i sastanak s Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Sve najave ove posjete ukazuju da će zvaničnici obje države iskazati međusobno poštovanje, te da će razgovarati o onome što BiH i Srbiju može spajati u budućnosti, a neke od glavnih tema bit će transportna i druga infrastruktura, te ekonomska pitanja i trgovina.

Također, osim ovih sastanaka Vučić će posjetiti i Općinu Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije