Aleja ambasadora: Pet novih lipa, za pet ambasadorica

Fena
Aleja ambasadora: Pet novih lipa, za pet ambasadorica
Foto: Fena / Aleja ambasadora

Pet ambasadorica, Republike Bugarske Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, Arapske Republike Egipat Hala El Bishlawy, Švicarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer, Republike Indonezije Amelia Achmad Yanidanas te rezidentna koordinatorica UN/UNDP misije u Bosni i Hercegovini Senin Sinanoglu zasadile su danas stablo lipe u poznatoj starogradskoj Aleji ambasadora.

Rezidentna koordinatorica UN/UNDP misije u BiH Senin Sinanoglu istakla je da su veoma predani radu za poboljšanje prosperiteta BiH i njenih naroda te je izrazila nadu da će rad Ujedinjenih nacija donijeti dobre plodove za BiH.

Ambasadorica Republike Bugarske Avgustina Tzvetkova-Karabasheva naglasila je da je Bugarska prva zemlja koja je priznala nezavisnost BiH te da zasađeno drvo samo potvrđuje prijateljske odnose tih dviju država.

Ambasadorica Švicarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer podsjetila je da sa BiH imaju razvijene diplomatske odnose već 26 godina te kazala da BiH ima mnogo potencijala koje domaći političari trebaju razvijati.

Ambasadorica Arapske Republike Egipat Hala El Bishlawy izrazila je ponos na odnos između BiH i Egipta naglašavajući da će drvo simbolizirati saradnju između dviju država.

Ambasadorica Republike Indonezije Amelia Achmad Yanidanas istakla je da je nedavno sa bh. predstavnicima privrede, turizma i trgovine održala sastanak u Indoneziji koji je rezultirao uspješnim razgovorima.

Sve ambasadorice su izrazile zahvalnost na prilici da zasade svoje drvo u Aleji ambasadora te narodu BiH poželjele sreću.

Njihovi domaćini bili su načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina te njegov zamjenik Sanel Dragolovčanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije