Aktivisti ispred OHR-a potkovali konja Milana

Radiosarajevo.ba
Aktivisti ispred OHR-a potkovali konja Milana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Aktivisti ispred OHR-a potkovali konja Milana

Članovi nevladina organizacije „ReStart“ iz Banja Luke doveli su konja ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, kao odgovor na aferu „potkivanje“ koja potresa bh. pravosuđe.

Predsjednik Viskog sudskog i tužilačkog vijeća, krovne pravosudne institucije u BiH Milan Tegeltija našao se u centru pravosudnog skandala, nakon što je privrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević objavio snimak kako inspektoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marku Pandži daje novac, dok mu Pandža govori da će tim novcem „potkovati“ predsjednika VSTV-a Tegeltiju, kako bi on utjecao da Tužilaštvo Kantona Sarajevo što prije uzme u rad krivičnu prijavu koju je Alešević podnio protiv više lica iz BiH, računajući i visokorangirane političare.

Premda je snimak izazvao proteste građana kao i reakciju međunarodne zajednice, Tegeltija je odbio dati ostavku, dok je disciplinska komisija VSTV-a odbila provesti njegovu suspenziju.

Aktivist ReStarta Stefan Blagić rekao je da OHR jedini može reagirati na očiglednu koruciju u pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije