Direktor u BiH poručio radnicima: Ako date otkaz, otpustit ću članove vaše porodice

Radiosarajevo.ba
Direktor u BiH poručio radnicima: Ako date otkaz, otpustit ću članove vaše porodice
PrtScr / Šokantno obavještenje

Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića danas je osvanulo šokantno obavještenje, u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da, ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.

"Bez obzira na to što je pravo svakog zaposlenog u kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, raskinuti radni odnos, pravo je i kompanije „Boksit“ da članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste kompaniju „Boksit“ raskine radni odnos", naveo je Dukić.

Da stvar bude još gora, Dukić je istu obavijest postavio i na svom Facebook profilu, bez imalo stida i sve sa svojim potpisom.

Boksit je akcionarsko društvo s većinskim privatnim kapitalom i koje je u cijelosti privatizirano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment kompanije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije