Akademik Kukić dobio prijetnje na Facebooku - policija odbila primiti prijavu

Radiosarajevo.ba
Akademik Kukić dobio prijetnje na Facebooku - policija odbila primiti prijavu
Foto: Arhiv / Ilustracija

Izvjesni Željko Čović uputio je u nedjelju navečer prijetnje akademiku, prof. dr. Slavi Kukiću, profesoru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Piše: F. V.

Profesor Kukić je za Radiosarajevo.ba kazao da je prijetnje, prepune psovki i uvreda dobio u kasnim noćnim satima, putem Facebook messengera. Čoviću je zasmetalo ono što je Kukić govorio tokom gostovanja u izbornoj noći, u emisiji koju su zajednički realizirali Federalna TV i BHT.

Profesor Kukić nam je nadalje, kazao da je slučaj jučer pokušao prijaviti policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), odnosno Policijskoj stanici na Marindvoru, no ostao je neugodno iznenađen.

Naime, oni su odbili primiti prijavu, jer tvrde da slučaj može prijaviti samo kod policijske uprave nadležne za područje na kojem se poznati intelektualac nalazio u trenutku kada je primio prijeteće poruke!?

To je akademika Kukića jako iznenadilo, te je, kako nam je i rekao, stekao utisak da se ne žele baviti ovim slučajem.

Podsjetimo, profesor Slavo Kukić, doktor socioloških nauka, pretučen je bejzbol palicom 23. juna 2014. godine u svom kabinetu u Mostaru. Profesor Kukić vjeruje da je tada pretučen zbog izjava o dočeku osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću. Kukić je višegodišnji kritičar politike HDZ-a BiH i
hrvatske politike u BiH, a posebno koncepta tzv. Herceg-Bosne iza kojeg su ostale užasavajuće posljedice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije