Akademija povodom 25. godišnjice od pogibije velikog heroja Gorana Ćišća

Radiosarajevo.ba
Akademija povodom 25. godišnjice od pogibije velikog heroja Gorana Ćišća
FOTO: Screenshot / komandanta Diverzantskog bataljona 7. korpusa Armije Republike BiH Goran Čišić

U prepunoj sali Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje, večeras je održana Akademija u povodu 25. godišnjice od pogibije heroja Bosne i Gornjeg Vakufa Gorana Ćišića.

Organizator ove veoma lijepe i hvale vrijedne akademije je Udruženje boraca „Goranovi“.

Sjećanje na Gorana Čišića: Heroj koji je poginuo s imenom Bosne na usnama

Čuvajte mi moju Bosnu i moj Vakuf, posljednje su riječi velikog heroja odbrane Bosne i Hercegovine, komandanta Diverzantskog bataljona 7. korpusa Armije Republike BiH, nositelja najvećeg ratnog "Zlatnog ljiljan". Zvao se Goran Čišić. To ime je dobro poznato svim bosanskohercegovačkim patriotima.

Ispred Udruženja „Goranovi“ prisutnima se obratio predsjednik tog udruženja Ibrahim Topčić, dok su jednu muzičku numeru izveli članovi hora BZK „Preporod“ Gornji Vakuf. Prigodne stihove su čitali Melika Hadžimehanović i Avdo Zec.

 komandanta Diverzantskog bataljona 7. korpusa Armije Republike BiH Goran Čišić - undefined

FOTO: Screenshot:  komandanta Diverzantskog bataljona 7. korpusa Armije Republike BiH Goran Čišić

Po tekstu Feđe Gudića „Zastava“, predstavu je režirala nastavnica Ziba Hadžimehanović, a ilahiju „Šehidi“ uz pratnju na gitari Armana Bušatlića izvela je Melika Hadžimehanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije