Ahmetović nakon isključenja za Radiosarajevo.ba: Politika Šepića doživjela propast

E. Halimić
Ahmetović nakon isključenja za Radiosarajevo.ba: Politika Šepića doživjela propast
Foto: Nezavisni blok / Sadik Ahmetović

Nezavisni blok održao je danas sjednicu Predsjedništva stranke, saopćivši nakon toga da su iz stranke isključeni Omer Škaljo, Elmedin Voloder, Sadik Ahmetović, Marijana Šećibović i Refik Šećibović.

Nezavisni blok iz članstva isključio Ahmetovića i još četiri člana

Tek isključeni član Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao je da je "Nezavisni blok sa Senadom Šepićem na čelu se danas raspao".

"Bez kvoruma u predsjedništvu i osnivačima je donio odluku da isključi tri osnivača stranke, među kojima su doktor nauka, akademik, jedan federalni i jedan kantonalni poslanik", istakao je Ahmetović.

Dodao je da je politika Senada Šepića doživjela na prošlim izborima potpunu propast.

"Malo obraza nam je sačuvao Fuad Kasumović koji je ubjedljivo pobijedio u Zenici. Šepiću su glasači na izborima rekli da nema nikakav legitimitet. On je danas odluke donio sa 25 osnivača od ukupno 60. To dovoljno pokazuje koliko ga je osnivača do sad napustilo. Ova politička ideja treba opstati, ali bez Senada Šepića na čelu projekta jer je samo za godinu dana pokazao da ne zna voditi ozbiljan politički projekat", kazao nam je Ahmetović.

Prema njegovim riječima, predsjednika NB-a Senada Šepića ne podržavaju dvije trećine osnivača.

"Te dvije trećine osnivača danas i nisu bili prisutni i vjerujem da će se isti vrlo brzo okupiti i smijeniti nadobudnog predsjednika, u suprotnom će ovaj projekat doživjeti svoj politički kraj. Metode vladanja strankom su prevazišli metode Kim Jong-una. Nezavisni blok će opstati na čelu sa Kasumovićem, Sokolovićem i svim poslanicima izabranim ispred Nezavisnog bloka na prethodnim izborima", naglasio je Ahmetović. 

Ovom prilikom pozvao je Senada šepića i na javno sučeljavanje na bilo kojoj televiziji. 

"Treba da javnosti razotkrijemo njegov moral i politički kapacitet. Napolen kad je pravio ustav je rekao: „Treba da bude kratak i nejasan“. Napolen se upravo danas tako ponašao sa propisima stranke koju još uvijek vodi", zaključio je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije