Otac Selme Agić: Moramo biti složni, mi svoju djecu nemamo ali tražimo pravdu

O. K.
Otac Selme Agić: Moramo biti složni, mi svoju djecu nemamo ali tražimo pravdu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Amir Agić

Porodica ubijenog mladića Dženana Memića danas ispred Narodnog pozorišta traži pravdu na ulici. Na protestima je danas bio i otac tragično stradale Selme Agić, koji se također obratio okupljenima.

Na početku je kazao kako je Dženanova porodica jaka i kako se bore za svoju djecu.

"Moramo biti složni, mi svoju djecu nemamo, ali tražimo pravdu. Oni pokušavaju da unište naše porodice, ali mi se ne damo", kazao je Amir Agić.

Napomenuo je kako je vrijeme da narod traži pravdu na ulici i kako žali što broj ljudi na ovom skupu i nije veći.

"Mi ćemo dočekati kraj procesa za Selmu i Editu,ali ćemo nastaviti pružati podršku Murizu i Arijani", dodao je Agić.

Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap i natjerajte je da kaže ko je ubio Dženana

Otac Selme Agić dodao je da Muriz želi dokazati kako je njegov sin bio pošten momak, i samim tim Muriz je pošten u svojoj borbi.

Podsjetimo, za nesreću u kojoj su stradale Edita i Selma ponovo se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu sudi Sanjinu Sefiću, nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sefić je, prema navodima iz optužnice, 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, vozeći velikom brzinom, automobilom udario djevojke, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Istu noć, preko Graničnog prijelaza Uvac pobjegao je u Srbiju, gdje je i uhapšen.

Selma Agić iz Bugojna je preminula na mjestu nesreće dok je Edita Malkoč iz Bosanske Krupe preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije