Afera u Livnu: Pokrenuta inicijativa za pomoć "socijalno ugroženim" ministrima HDZ-a

Radiosarajevo.ba
Afera u Livnu: Pokrenuta inicijativa za pomoć "socijalno ugroženim" ministrima HDZ-a
Afera čiji je akter ministar unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Darinko Mihaljević, čija su djeca nezakonito iz Hrvatske dobivali stipendije za socijalno ugrožene, poprimila je već razmjere u ovom kantonu.

Naime, Mihaljević, inače kadar HDZ-a BiH, ponudio je ostavku na sve dužnosti, a općinski odbor HDZ-a BiH već ga je smijenio s mjesta predsjednika nakon afere 'stipendija'. Međutim, reagirala je općinska organizaciaj stranke i za sve okrivila medije.

"Općinska organizacija HDZ BiH Livno najoštrije osuđuje i odbacuje orkestrirane, neutemeljene, tendenciozne napade i podmetanja istaknutim članovima stranke od strane onih koji svoju političku kreaciju svode na najgnusniji način blaćenja kako pojedinaca tako i članova njihovih obitelji zbog nedostatka vlastitih ideja i programa", navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

Mihaljević je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH, a danas bi o svemu trebao raspravljati i kantonalni odbor  stranke.

Također, na idućoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora moglo bi se raspravljati o tzv. socijalno ugroženim ministrima iz reda HDZ BiH.

''Nedopustivo je da osoba poput Darinka Mihaljevića obnaša tako važne političke i izvršne dužnosti ukoliko se zna da su njegova djeca lažiranjem isprava stekli protupravnu imovinsku korist i time oštetili proračun Hrvatske, očemu postoje dokazi, a što potvrđuje i prijava protiv Mihaljevića koju je zaprimilo Državno odvjetništvo RH zbog navedenih kaznenih djela'', navedeno je u saopćenju Hrvatske liste za Livno, koje potpisuje Josip Perković član predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije