Advokatica tvrdi da poništenje diplome direktoru OSA-e Mehmedagiću nije zakonito

Radiosarajevo.ba
Advokatica tvrdi da poništenje diplome direktoru OSA-e Mehmedagiću nije zakonito
Foto: Glas Srpske / Osman Mehmedagić

Odluka prosvjetnog inspektora RS-a kojim se Univerzitetu za poslovne studije Banja Luka nalaže da poništi diplomu Osmanu Mehmedagiću nije zakonita, to tvrdi Radmila Plavšić, advokatica Univerzitet za poslovne studije u Banjoj Luci.

Ovaj univerzitet  iskoristit će sva pravna sredstva u cilju zaštite diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića za koju smatra da je stečena i izdata na zakonit način.

Podsjetimo, Inspektorat Republike Srpske jučer se oglasio saopćenjem za javnost u kojem je naveo da su nakon izvršne kontrole utvrdili da je Senat Univerziteta za poslovne studije Banja Luka donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića te da je Službenom glasniku RS-a već uplatio naknadu za objavu rješenje kojim se diploma proglašava poništenom. 

"Univerzitet za poslovne studije Banja Luka će iskoristiti sva pravna sredstva u cilju zaštite diplome kao javne isprave za koju smatra da je stečena i izdata na zakonit način. Rano je govoriti o pokretanju postupka pred Ustavnim sudom jer još nisu okončani postupci pred sudovima entiteta", dodala je Plavšić, naglasivši  da će već u ponedjeljak, zajedno s ovlaštenim osobama Univerziteta za poslovne studije Banja Luka, dogovoriti daljnje aktivnosti s obzirom na to da smatra kako nisu ispunjeni zakonski uslovi da bi prosvjetni inspektor RS-a iskoristio svoje ovlasti i poništio diplomu Mehmedagiću.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije