Advokat Suzane Radanović za Radiosarajevo.ba: Prijavu podnio Karan, policija korektna

F. Z.
Advokat Suzane Radanović za Radiosarajevo.ba: Prijavu podnio Karan, policija korektna
FOTO: AA / Suzana Radanović

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića danas je u policijskoj stanici Banja Luka dala izjavu nakon što je prijavu protiv nje za nedozvoljeno tonsko snimanje podnio patolog koji je radio obdukciju njenog sina Davida - Željko Karan.

Advokat Suzane Radanović Milan Malešević u razgovoru za Radiosarajevo.ba istaknuo je kako njegova klijentica nije kriva.

"Prošlo je korektno, kratko i po prijavi Željka Karana za postojanje osnova sumnje nedozvoljeno tonsko snimanje. On je podnio prijavu jučer, policija je bila ažurna i gospođa Radanović je saslušana već jutros. Naravno ne osjeća se krivom i mislimo da ne postoje elementi krivičnog djela. Svoju detaljniju odbranu iznijet će na sudu, ukoliko do suđenja dođe. Saslušanje je bilo kratko, a službenici su bili korektni", istaknuo je Malešević za Radiosarajevo.ba.

Kada su u pitanju pripadnici grupe Pravda za Davida Malešević tvrdi da nisu krivi.

"Otprilike za sada ima nekih 20-ak i više lica koja su bila lišena slobode, ili su bili pozvani da daju izjave. Većinom se terete za prekršaje o remećenju javnog reda i mira i zakona o javnom okupljanju. Ljudi nisu krivi i mi ćemo tražiti sudski proces. Ako do procesa dođe onda ćemo vidjeti šta dalje. Važno je reći da se ne vidi zbog čega su privedeni i kako su počinili djela koja im se stavljaju na teret", rekao je Malešević.

Dodao je Malešević i da, ukoliko je incidenata i bilo, njih nisu napravili članovi grupe Pravda za Davida.

"Želimo se ograditi od pojedinaca koji nisu članovi grupe, a za koje policija tvrdi da su pravili incidente. Ako je incidenata uopće i bilo. Ako ima takvih to sigurno nisu bili članovi grupe Pravda za Davida. To su mogli biti pojednici koji su ubačeni. Iz načina na koji je specijalna policija hapsila ljude tog 30. decembra jasno se vidi da su morali pohapsiti određeni broj ljudi. Pošto nisu imali osnova za hapšenje krenuli su u lov kakav smo mogli vidjeti na ulicama Banja Luke", istaknuo je Malešević.

Podjestimo i zbog čega je Željko Karan podnio prijavu protiv Suzane Radanović. Naime, ona je objavila video na kojem se čuje Karanov razgovor, najvjerovatnije s Miloradom Dodikom. 

Transkript razgovora: 

Karan: ...Ja sam zahvalan svojim komšijama, svaka im čast, znate...Slušajte molim vas imate li... mogu li ja smatrati da je došao kraj ovome...rešite to!

Dodik: (ne čuje se)

Karan Slažem se...

Dodik: (ne čuje se)

Karan: Slažem se...

Dodik: (ne čuje se)

Karan: Znate šta kad budem dolazio u Istočno Sarajevo da me primite u Istočno Sarajevo da se dogovorimo još oko nekih stvari

Dodik: (Ne čuje se)

Karan: Naravno... Iza dana RS pa ću ja doći u Istočno Sarajevo u ovaj naš centar tamo ...

Dodik (ne čuje se)

Karan: Predsjedniče da vam ne uzimam više vrijeme. Hvala Vam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije