Adam Šukalo: Treba podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika i Karana

Radiosarajevo.ba
Adam Šukalo: Treba podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika i Karana
Foto: Facebook / Adam Šukalo

Bivši zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo oglasio se nakon što je majka Davida Dragičevića - Suzana Radanović danas u Policijskoj stanici Banja Luka dala iskaz povodom prijave koju je protiv nje podnio patolog Željko Karan za nedozvoljeno tonsko snimanje.

Advokat Suzane Radanović - Milan Malešević je u razgovoru za Radiosarajevo.ba istaknuo kako smatra da nema elemenata za krivičnu odgovornost Suzane Radanović, te da se ona ne osjeća krivom.

U međuvremenu oglasio se i Adam Šukalo koji smatra da se treba podnijeti krivična prijava protiv Željka Karana i Milorada Dodika zbog zloupotrebe službenog položaja u vidu pokušaja opstrukcije istrage u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

"Treba hitno podnijeti krivičnu prijavu protiv Karana i Dodika kao saučesnika za zloupotrebu službenog položaja u vidu pokušaja opstrukcija istrage u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Pregršt je dokaza za ovu krivičnu prijavu. Posljednji u nizu dokaz je snimak telefonskog razgovora Karan - Dodik. Tužilaštvo mora na bazi svih informacija koje su javne i dostupne pokrenuti istragu po službenoj dužnosti. Pošto oni to sigurno neće uraditi jedini lijek je podnošenje krivičnih prijava protiv Dodika i Karana", napisao je Šukalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije