"Pravda za Davida" u Banjoj Luci: Ćaća, volimo te!

Radiosarajevo.ba
"Pravda za Davida" u Banjoj Luci: Ćaća, volimo te!
Screenshot / Članovi grupe Pravda za Davida 344. putu Banjoj Luci

Oko stotinu građana se i večeras okupilo ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci da zapale svijeće za stradalog mladića Davida Dragičevića.

Članovi grupe "Pravda za Davida" i ovoga puta, 344. put, su podvukli da su došli da odaju počast ubijenom mladiću „mirno i dostojanstveno“. 

"Pozdravljamo sve članove grupe Pravda za Davida koji nisu tu, a Davoru poručujemo 'Ćaća, volimo te'...", poručili su prisutni te pozvali sve Banjalučane da im se pridruže ispred hrama.

Nije bilo incidenata, a policija je s distance posmatrala okupljene u porti hrama.

Podsjetimo, od 30. decembra i posljednjeg velikog javnog skupa "Pravda za Davida" na centralnom banjalučkom trgu, Davidovom trgu, građani se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja jer je policija zabranila ova okupljanja.

Banjalučki studenti David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene. 

Ovaj slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Još ranije su roditelji ubijenog Davida Dragičevića odlučili su da njegovo tijelo ekshumiraju i ponovo sahrane u Austriji.

Prema objavama članova sahrana bi trebala biti u Wr. Neustadtu kod Beča sredinom marta, a roditelji će naknadno objaviti tačan datum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije