15. godišnjica od uspostave NATO Štaba u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
15. godišnjica od uspostave NATO Štaba u Sarajevu
PrtScr / NATO

Danas je punih petnaest godina od uspostave NATO Štaba u Sarajevu. Na oficijelnoj Facebook stranici NATO Bosna i Hercegovina objavili su video sa porukom da se raduju još mnogim godinama partnerstva sa BiH.

Brigadna generalica Marti J. Bissell kaže da joj je čast što je na čelu NATO Štaba u Sarajevu tokom obilježavanja 15 godina predanosti NATO-a BiH i rada na reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora kako bi se pomoglo BiH da odredi svoju budućnost i nađe način da postane stabilna, sigurna i prosperitetna zemlja.

"Čast nam je biti dio ovog procesa. Svaki dan radimo sa građanim BiH, OSBiH i sigurnosnim sektorom, kako bismo osigurali da BiH postane stabilnija i sigurnija zemlja i radujemo se nastavku ovih odnosa", kazali J. Bissell.

Ona ističe da NATO savez postoji već 70 godina i garantuje sigurnost i stabilnost za preko milijardu ljudi svaki dan i dodaje da su sretni zbog odnosa koji imamo sa BiH i što joj pomažemo da ostvari budućnost koju želi za sve svoje građane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije