Žana Novaković će nositi zastavu u Vancouveru

Radiosarajevo.ba
Žana Novaković će nositi zastavu u Vancouveru

Foto: fotoservis.info

Delegacija Bosne i Hercegovine na 19. zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru brojat će 16 članova od čega je šest biti sportista.

U Kanadu će pored sportista putovati još šest trenera, tri člana Predsjeništva Olimpijskog komiteta BiH i šef misije.

Bosnu i Hercegovinu će u Vancouveru predstavljati Žana Novaković, Maja Klepić i Marko Rudić u alpskom skijanju, Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju i Nemanja Košarac u biatlonu. Svim sportistima ovo će biti prve OI u karijeri.

U četvrtak je u prostoru Olimpijskog muzeja u Zetri svečano predstavljena delegacija koja će braniti boje Bosne i Hercegovine u Vancouveru.

"U Vancouveru ćemo ispoljiti vrhunsko zajedništvo, fair play i prikazat ćemo se u najboljem svjetlu", kazao je predsjednik OKBiH Izet Rađo.

Žana Novaković će nositi zastavu

Predstavnica Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju 25-ogodišnja Žana Novaković nosit će zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih Igara, odlučio je Izvršni komitet OKBiH. Žana, koja je inače članica Ski-kluba Jahorina, boje naše zemlje će braniti u disciplinama slalom i veleslalom.

Žana je izrazila nadu da će sportisti boje naše zemlje predstavljati u najboljem mogućem svjetlu, te da će pokušati ostvariti najbolje rezultate.

Zastavu na zatvaranju će nositi naš najuspješniji učesnik.

Komšić primio delegaciju OKBiH i bh. reprezentativce

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je primio delegaciju Olimpijskog komiteta BiH i bh. reprezentativce koji će na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru predstavljati našu zemlju u alpskim i nordijskim disciplinama.

Bh. reprezentativcima uputio je iskrene čestitke, naglasivši kako su najbolji ambasadori naše zemlje, te im poželio mnogo sreće i uspjeha u predstojećem takmičenju.

Kako je saopćeno iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Komšić je istaknuo da, bez obzira kakav rezultat budu ostvarili, samo učešće na Zimskim olimpijskim igrama znači mnogo, kako za njih tako i za BiH.

Zimske olimpijske igre počinju 12., a trajat će do 28. februara.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije