Veliko ime na olimpijskoj ljepotici: Ivica Kostelić stiže na Bjelašnicu

Radiosarajevo.ba
Veliko ime na olimpijskoj ljepotici: Ivica Kostelić stiže na Bjelašnicu
Foto: EPA-EFE / Ivica Kostelić

Ski klub Olimpic iz Sarajeva organizator je međunarodnog skijaškog kampa za djecu, koji će se održati od 2. do 6. marta ove godine na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici.

Promotori i edukatori sportske manifestacije na Bjelašnici bit će vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, te bosanskohercegovački olimpijci Elvedina Muzaferija, Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, među kojima su i profesor Stojan Puhalj sa Mariborskog univerziteta, nekadašnji trener slovenačke reprezentacije u brzim disciplinama i Pavel Grašič, vrhunski internacionalni trener i dugogodišnji oficijelni serviser Holmenkola u Svjetskom Kupu.

“Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno – praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u BiH”, istakao je Edin Durić, predsjednik kluba Ski kluba “Olimpic” iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije