Veith je slavila zlato, a onda se pojavila Čehinja i iznenadila skijaški svijet

Radiosarajevo.ba
Veith je slavila zlato, a onda se pojavila Čehinja i iznenadila skijaški svijet
U noći sa petka na subotu u PyeongChnagu vozila se utrka Super G-a za žene, a veliko iznenađenje napravila je Ester Ledecka. Čehinja je osvojila zlato sa stotinkom prednosti ispred Anne Veith i 11 stotinki ispred Tine Weirather.

Najbolji plasman u Svjetskom kupu u karijeri Čehinja je imala prošle godine u Lake Louiseu u spustu, kada je zauzela sedmo mjesto. U superveleslalomu je ostvarila da 19. mjesta prošle sezone, dok je ove u superveleslalomu osvojila svega sedam bodova.

Anna Veith u cilju je već slavila novo olimpijsko zlato, a onda je sa starta kao 26. krenula Ester Ledecka. Kada je ušla u cilj nije mogla vjerovati da je osvojila zlatnu medalju, što je i sama priznala nakon utrke.

"Kada sam prošla ciljem mislila sam da se radi o greški. Mislila sam da će promijeniti vrijeme i da ću malo sačekati dok dodaju koju sekundu na moje vijeme. Ništa se nije dogodilo, svi su samo počeli vrištati i pomislila sam kako je ovo uistinu čudo", rekla je Ledecka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije