Upalila baklju u Sarajevu, sad kaže da je bila ushićenija 1992. u Albertvilleu

Anadolija
Upalila baklju u Sarajevu, sad kaže da je bila ushićenija 1992. u Albertvilleu
/ Anadolija
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) obilježio je 25. godišnjicu prvog samostalnog nastupa hrvatskih sportista pod vlastitom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Albertvilleu 1992. godine.

Prva šefica hrvatske misije na ZOI u Albertvilleu (Francuska) Sanda Dubravčić Šimunjak izjavila je kako je nastupila, uz spomenute ZOI od kojih je prošlo 25 godina, i na svojim prvim ZOI održanim prije 33 godine u Sarajevu.

"Na današnji dan prije 33 godine ja sam se popela uz onih 98 stepenica i upalila olimpijski plamen u Sarajevu. Uspoređujući taj događaj, koji je vrhunac za svakoga sportaša, s Albertvilleom, moram priznati da sam bila ushićenija u Albertvilleu jer sam prvi put bila šefica misije upravo neovisne hrvatske države, a prije sam nastupala za Jugoslaviju", izjavila je Dubravčić Šimunjak.

Dubravčić Šimunjak je kazala kako su 1992. godine hrvatski sportaši bili prava svjetska medijska senzacija, kao mala, novopriznata zemlja koja se nabrzinu pripremila za nastup.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije