U Sarajevu Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / U Sarajevu Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju

Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom i brzom klizanju te Međunarodno takmičenje u brzom klizanju „Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020“ počelo je danas u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u povodu godišnjice otvorenja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Član upravnog odbora Saveza klizačkih sportova BiH Elvis Husedžinović kazao je za Fenu da su u saradnji sa Fondom solidarnosti Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, Olimpijskog Komiteta BiH i Međunarodne klizačke unije, od 8. do 16. februara organizirali još niz događaja, kurseva, seminara i drugih aktivnosti.

Na državom prvenstvu u umjetničkom klizanju koje će biti završeno sutra, dodao je Husedžinović, učestvuje 25 klizača iz BiH, a na međunarodno takmičenje u brzom klizanju 60 brzoklizača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i BiH.

„Kada govorimo o umjetničkom klizanju u BiH, situacija je poprilično teška, jer imamo ledenu plohu na raspolaganju samo 40 dana godišnje. Zainteresiranih ima, kao i vrsnih trenera, ali nam fali infrastruktura“, istakao je Husedžinović.

Naglasio je da je od 9. do 16. februara na rasporedu Tehnički kurs za trenere te da je prijavljeno deset polaznika iz BiH i dva iz Hrvatske. Kurs će, dodao je, voditi pet predavača i eksperata iz umjetničkog klizanja, koji dolaze iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije. Na seminaru će učestvovati i reprezentativci BiH i Hrvatske, kao i jedan broj mlađih klizača.

U toku kursa za trenere, predstavnici Antidoping agencije BiH, održat će predavanje iz svoje nadležnosti svim učesnicima.

Husedžinović je naglasio da je Savez klizačkih sportova BiH organizirao i sudijski seminar za šest polaznika iz BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije