Tim Specijalne olimpijade BiH otputovao na Zimske olimpijske igre

Fena/Radiosarajevo.ba
Tim Specijalne olimpijade BiH otputovao na Zimske olimpijske igre
Bosanskohercegovački tim Specijalne olimpijade otputovao je danas na Zimske olimpijske igre, koje će se u narednih deset dana održavati u austrijskim zimskim centrima Schladmingu, Ramsauu i Dachsteinu.

Čak 23 člana, od čega je 16 takmičara u aplskom i nordijskom skijanju, te pet trenera i dva člana vodstva delegacije ispraćeni su jutros ispred Olimpijskog komiteta BiH, gdje su im poželjeli svu sreću na ovim Zimskim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade. Oni će se boriti u konkurenciji od oko 3.000 sportista iz 117 zemalja.

"Do sada smo imali četiri realizovana zimska kampa i državno prvenstvo u skijanju. Rezultat tog rada i svakodnevnih treninka je upravo brojnost našeg tima. Predstoji nam još dosta rada, imamo još dosta prostora da napredujemo, ali u Austriji očekujemo da naši takmičari pokažu najbolje skijanje koje mogu u tom trenutku i da daju svoj maksimum", kazao je selektor reprezentacije u alpskom skijanju Ognjen Glamočanin.

Iz Olimpijskog komiteta BiH su kazali kako smatraju da je ovo najbolji način na koji mogu prezentovati BiH na međunarodnoj sceni, jer su zimske igre kruna svakog sportiste.

"Ovo je naša dosada najbrojnija ekipa kada je u pitanju Zimska olimpijada. S ponosom mogu reći da  smo našim  upornim radom došli do toga da se polako počinju  vrednovati i sportski rezultati osoba s invaliditetom", kazala je Kada Delić-Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, koja je izrazila zahvalnost svima koji su podržali naš olimpijski tim.

BiH će u Austriji predstavljati Hadun Tanović, Andrija Radoš, Spomenko Martinović, Erna Sunjić, Merima Osmanović, Tanja Glavočević, Sanela Curović, Hiba Sultanović, Almedina Bešlija, Kristina Klačar, Edita Dikonja, Josip Adžaip, Njegoš Mihajlović, Ismet Alimanović, Radenko Savanović i Nemanja Šević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije