Slovenački hokejaš Jeglič pao na doping testu, suspendiran s Igara

AA
Slovenački hokejaš Jeglič pao na doping testu, suspendiran s Igara
Foto: Nasenovinky.sk / Žiga Jeglič
Slovenački hokejaš Žiga Jeglič postao je treći sportista koji je pao na doping testu na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Arbitražni sud za sport u utorak je saopštio da je Jeglič bio pozitivan na fenoterol, te da je testiranje provedeno tokom takmičenja na ZOI. Fenoterol je lijek koji se koristi za proširenje disajnih puteva.

Jeglič je suspendiran s igara i naloženo mu je da napusti Olimpijsko selo u roku od 24 sata. Slovenija danas igra protiv Norveške za plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, a Jeglič je izbrisan iz tima.

Ovo je drugo uzastopno veliko takmičenje na kojem je Jeglič suspendovan. Prethodno je na Svjetskom prvenstvu suspendovan na dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja prema Švajcarcu Thomasu Rufenachtu.

Japanski brzoklizač na kratke staze Kei Saito bio je pozitivan na doping testu u Pyeingchangu prije početka nadmetanja, dok je ruski reprezentativac u karlingu Alexander Krushelnitsky, koji je osvojio bronzanu medalju u mješovitim parovima, pao na testu tokom takmičenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije