Slobodan Klačar: Čovjek između 'zelenog tepiha' i leda (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Slobodan Klačar: Čovjek između 'zelenog tepiha' i leda (VIDEO)

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom aprila otputovat će u Tursku gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu treće divizije.

Slobodan Klačar, kondicioni trener u fudbalskoj Akademiji Bordo tima, bit će na raspolaganju hokejaškim Zmajevima, kako bi se što bolje pripremili za nastup na Svjetskom prvenstvu treće divizije. 


Klačar i selektor reprezentacije London, FOTO: Radiosarajevo.ba
"Moram napomenuti da je u Akademiji izuzetno zahtjevno raditi. Taj posao je povezan s medicinskim timom i poslovima glavnih i pomoćnih trenera. Ja sam u Akademiji zadužen za selekcije U-17 i U-19. Što se tiče hokejaškog Saveza, tu sam stručni savjetnik, za njihovu kondicionu pripremu, koju će oni implementirati kroz mjesec dana u pet mikro ciklusa. Oni sada nemaju podlogu na kojoj mogu da treniraju, pa će raditi suhe treninge", kaže Klačar i dodaje: 

"Mnogo se razlikuje priprema fudbalera i hokejaša, kako u intenzitetu, tako i u ekstenzitetu, tako i u određenim vježbama. Razlika je velika, jer postoji tipologija i set vježbi. Kardiorespiratorna izdržljivost fudbalera i hokejaša nije ista. Moramo to uzeti u obzir kod pripreme", rekao je Klačar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije